Voor onze stichting heb ik de eer dat in de website bij mag houden. Omdat Skate4air (één van de bevriende stichtingen die ook strijden tegen CF) een nieuw initiatief had: Move4Air, was ik in de informatie hierover gedoken om dat op onze website te plaatsen. Echter werd ik niet alleen enthousiast om er wat aandacht aan te besteden op de website. Maar ik werd ook zo enthousiast dat ik mezelf direct heb ingeschreven. Want ook op dat moment lag mijn schoonzusje Marieke voor de derde keer dit jaar in het ziekenhuis.

Ik doe mee aan Move4air flow 2. In 30 dagen tijd (tussen 1 en 30 sept) ga ik de Elfstedentocht fietsen. Dat wil zeggen dat ik 200 km moet fietsen en moet zorgen dat ik in die tijd € 150,- aan sponsorgeld ophaal. Ik kan zelf de afstanden die ik per keer fiets bepalen en fiets dit in mijn eigen omgeving. Via Strava worden de kilometers bijgehouden die samen worden opgeteld tot de elfstedentocht. Er zijn trouwens allerlei verschillende challenges (soorten sport en afstanden) waaruit je kunt kiezen zo ook wandelen, zwemmen, skeeleren in 50, 200 en 500 km.

Ondertussen ook mijn moeder Lucia enthousiast gekregen. Dus op 2 september samen voor de eerste keer op de fiets gestapt. Ik op de mountainbike, zij op de elektrische fiets. Ons doel een leuk lunchtentje een paar dorpen verderop. Helaas was het lunchtentje gesloten maar daardoor een extra lus gefietst en direct de eerste 50 km afgelegd. Dat gaat wel snel t.o.v. de 200 km. Daarom stoppen we niet bij de 200 km maar gaan de komende maand gewoon extra vaak en extra lang fietsen. Ik heb me zelfs voorgenomen iedere dag te gaan bewegen4air. Niet alleen fietsen, maar ook golfen, tennissen, padellen, wandelen, zwemmen …….

En qua sponsorgeld, had ik binnen vier uur mijn eerste streefbedrag van € 150,- bereikt. Door het sponsorlinkje op Facebook te delen en een kort verhaaltje waarom ik dit doe, ben ik inmiddels al over de € 500,- heen (mijn streefbedrag maar bijgesteld). Ik kan het nog steeds niet geloven hoe snel dit is gegaan en hoeveel lieve mensen er zijn die een kleine of grote bijdrage hebben gedoneerd. 

Ga voor meer informatie naar move4air.nl . En wil je ons steunen doneer dan bij mijn moeder: https://www.move4air.nl/actie/lucia-quik/doneren
of bij mij: https://www.move4air.nl/actie/sanne-quik/doneren

Gelukkig is Marieke ondertussen ook weer thuis! Er is al zoveel bereikt door te ‘sporten’4Air, maar helaas is CF nog steeds een dodelijke ziekte. Ik blijf me inzetten tot het niet meer nodig is!

Groetjes, Sanne