Zaterdag 4 februari was D-Day: de “final countdown” tot de jaarlijkse spinning marathon voor en tegen CF op het Zuidwesthoek College in Ossendrecht. 4 uur spinning voor en tegen CF.

Vele weken aan voorbereiding waren vooraf gegaan aan dit evenement: regelen van de locatie, spinninginstructeurs, ondersteuning, fietsers en sponsoring. Toen het dan zover was, vielen de puzzelstukjes in elkaar, en spinnend als een Britse korthaar die net heeft genoten van een heerlijke maaltijd, peinsde organisator Theo van der Himst “veni, vidi, vici”, naar de woorden van een voormalige spinningliefhebber in Rome (Julius C.).

Onder de bezielende leiding van de crème de la crème van spinninginstructeursland, Elly Matthijssen en Willem Greeven, trapten de enthousiaste deelnemers ongeveer 20 uur met elkaar weg. De inspanningen werden tot in de kern van Ossendrecht gevoeld (trillingen tot 6,3 op de schaal van Richter) en het geproduceerde zweet zorgde voor een stijging van het waterpeil van de Westerschelde met 2 centimeter. Jong en oud (de jongste deelnemer was 15 en de meest ervaren deelnemer 56) hadden één doel voor ogen, namelijk het goede doel CF. Weer een zeer geslaagd evenement!

Dit alles was uiteraard niet mogelijk geweest zonder de schitterende spinninglocatie (dank aan het Zuidwesthoek College), de topprestaties van de spinninginstructeurs, de inzet van de deelnemers, de uitstekende verzorging tussentijds door Conny van der Himst en  de natjes en droogjes die waren verzorgd door Albert Hein Zonneplein in Bergen op Zoom.

Spinning4Air 2017