Op 3 februari 2017 verschenen weer een heleboel gemotiveerde Skate4AIR schaatsers in het Oostenrijkse ochtendgloren aan de start van de 27e Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Target van deze 7e jubileumeditie van Skate4Air is om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te schaatsen. Het geld komt direct ten goede aan een specifiek onderzoek naar Cystic Fibrosis om kinderen met deze ziekte een beter leven te kunnen geven en Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS).

Maar hoe is het ooit begonnen?
In de winter van 2009, direct na het volbrengen van de Alternatieve Elfstedentocht, kwamen Werner & Arnoud op het idee om een grote sponsoractie voor Cystic Fibrosis te organiseren. Dit omdat de oudste zoon van Arnoud deze akelige ziekte heeft. Een jaar later stonden 100 man op het ijs om op een positieve manier een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar Cystic Fibrosis. Skate4AIR was geboren.

Elke deelnemer aan Skate4AIR dient een minimaal sponsorbedrag van € 750,- mee te nemen en 50, 100, 150 of 200 km te schaatsen op de Weissensee. In de aanloop naar de ‘tocht der tochten’ organiseert Skate4AIR ook clinics. Bij de inschrijving ontvangt elke deelnemer mooie schaatskleding die speciaal voor Skate4AIR is ontworpen in de opvallende kleuren zwart en geel. Zo vallen we extra op op 1 februari.

Voor meer informatie over Skate4Air, klik hier.
Bron: Skate4Air.nl