Van 1 t/m 4 september 2022 organiseert Stichting The Air Team CF “Fietsen4Air 2022” om geld in te zamelen voor onderzoek naar en aandacht te vragen voor de meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop Cystic Fibrosis (CF), de taaislijmziekte, waar ongeveer 700 kinderen en 800 jong volwassenen in Nederland aan lijden. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40-50 jaar.

Na eerdere fietstochten naar/van Ter Herne (FR), Gulpenerberg (LB), Exloo (DR), Texel (NH), Ieper (B) en Schaijk (NB), slaan we dit jaar ons “basiskamp” op in de gemeente Woensdrecht, bij café Het Hoefijzer (Dorpsstraat 67). Op 1 september wordt het startschot gegeven bij het gemeentehuis van Woensdrecht en rijden we een rondje België. 2 september gaat de fietstocht door Zeeland. 3 september zal Noord-Brabant ons fietsterrein zijn. 4 september doen we een “meet and greet” met Zuid-Holland en eindigen we met een indrukwekkende aankomst op de Grote Markt in Bergen op Zoom bij De Teerkamer.

Elke dag staat er ongeveer 120 kilometer op het programma. We fietsen in twee groepen: de snelle groep (met een snelheid van gemiddeld 25-28 km per uur) en de één na snelste groep (met een snelheid van gemiddeld 20 km per uur). De logistiek wordt verzorgd door een team van fanatieke begeleiders (ontbijt, verzorging onderweg, diner en drankjes). Inschrijven is mogelijk per dag, voor meerdere dagen of voor de hele fietstocht. De kosten bij voorinschrijving bedragen 17,50 euro per dag; bij inschrijving op de dag zelf betaal je 22,50 euro voor die dag.

Het goede doel staat centraal en dat betekent dat we een donatie vragen bovenop het inschrijfgeld. Bij dag-inschrijvingen bedraagt deze donatie 10 euro per dag; bij deelname aan de hele fietstocht verwachten we dat je een persoonlijke actiepagina aanmaakt bij de NCFS en zelf actief donaties inzamelt: https://nederlandse-cystic-fibrosis-stichting.kentaa.com/team/stichting-the-air-team-3

Meer weten of inschrijven?

Wil je meer weten over deze sportieve actie of je inschrijven, stuur dan een mail naar info@theairteam.nl of neem contact op met Richard van der Mast, voorzitter Fietsen4Air, 06-28901235. Wil je meerdere dagen deelnemen en woon je niet in zuidwest Nederland en kun je geen slaapplaats zelf regelen, neem dan ook contact op.