Skate4AIR haalt elk jaar, door deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) en met de Skate4AIR Daylight Challenge (Zweden), zoveel mogelijk geld op voor onderzoek naar de ingrijpende ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).Op deze manier levert Skate4AIR een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van deze nare ziekte.

In verschillende edities van Skate4AIR hebben een aantal van onze leden deelgenomen. Een onvergetelijke ervaring, daarom dragen wij Skate4AIR een heel warm hart toe en natuurlijk ook omdat ook zij strijden tegen CF!

Maar hoe is het ooit begonnen?
In de winter van 2009, direct na het volbrengen van de Alternatieve Elfstedentocht, kwamen Werner & Arnoud op het idee om een grote sponsoractie voor Cystic Fibrosis te organiseren. Dit omdat de oudste zoon van Arnoud deze akelige ziekte heeft. Een jaar later stonden 100 man op het ijs om op een positieve manier een bijdrage te kunnen leveren aan het onderzoek naar Cystic Fibrosis. Skate4AIR was geboren.

Elke deelnemer aan Skate4AIR dient een minimaal sponsorbedrag van € 750,- mee te nemen en 50, 100, 150 of 200 km te schaatsen. In de aanloop naar de ‘tocht der tochten’ organiseert Skate4AIR ook clinics. Bij de inschrijving ontvangt elke deelnemer mooie schaatskleding die speciaal voor Skate4AIR is ontworpen in de opvallende kleuren zwart en geel. Zo vallen we op op het het ijs.

Voor meer informatie over Skate4Air, klik hier.
Bron: Skate4Air.nl