Met z’n twaalven hebben we maar liefst 1512,5 km geschaatst. van 25 tot 5x 200 km. Iedereen heeft zich volledig ingezet om zijn doel door de sneeuwval te bereiken. En gelukkig is dit iedereen

Dinsdag 28 januari kregen wij het bericht dat we niet vrijdag 31 januari maar al donderdag 30 januari het ijs op moesten in verband met het slechte weer. De één reed direct door zonder tussenstop, de ander vertrok eerder maar het merendeel van ons team hield vast aan de gemaakte reisplannen. Maar iedereen was op tijd om donderdag deel te nemen aan de Altenatieve Elfstedentocht.

Door een file om 6 uur in de morgen op de berg richting de Weissensee miste we allemaal de officiele start om 7 uur. Maar rond 7.30 uur was iedereen van TheAirTeam aan zijn of haar Alternatieve Elfstedentocht begonnen. Het ijs lag er erg goed bij. Vanwege de sneeuw was de baan die vrij kon worden gehouden best wel smal en waren scheuren en slecht ijs niet zo goed te zien. Maar er was weinig wind en natuurlijk heerste er een geweldige sfeer. Na 11 uur schaatsen finishte als één na laatste Karel, Eefje, Marjolein, Ronald en Onno na 200 km schaatsen.

Het was maar goed dat ze de tocht hadden verzet naar de donderdag want vrijdag is uiteindelijk  1,5 meter sneeuw gevallen en waren wij met 2000 andere schaatsers ingesneeuwd in he gebied rondom de Weissensee! Sinds 1956 was er niet op één dag zoveel sneeuw gevallen, ook bijzonder om meegemaakt te hebben.